Най-добрият ни мотоциклетист Мартин Чой обяви основните акценти от спортния си календар за 2017 г. Голямата новина - че отново ще участва в Световния Ендюрънс шампионат „24 часа на Льо Ман", беше посрещната с бурни аплодисменти от всички присъстващи на пресконференцията вчера. Миналата година Чой направи истински подвиг при дебюта си в Световния шампионат, демонстрирайки неимоверна издръжливост, след като остана единственият финиширал пилот от отбора на BMW Motorrad. Този сезон българинът е решил отново да пише история и да покори нови върхове в своята спортна кариера.

Пресконференцията беше открита от министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, която се изказа ласкаво за състезателя. 

„Благодаря ви, че сте тук, за да ме подкрепите. За мен тази пресконференция е много специална. Знаете, че аз винаги съм искал да се състезавам на световно ниво. От зимата се подготвям изключително сериозно и вярвам, че съм в много добра форма. Надявам се тази година да имаме повече късмет и да няма контузии преди и по време на Световното първенство“, коменитра Чой.

Пилотът на „EKO BMW Motorrad IV Racing CSEU Team”, шампион на България, Източна Европа и европейски шампион за 2011 г. анонсира всички надпревари, в които ще се изяви през сезон 2017. За пръв път в България на пресконференцията бяха изложени и двата състезателни мотора на Мартин. Разбира се, и двата мотоциклета са BMW Motorrad с мощност 1000cc на задна гума. Всички гости имаха възможност да си направят снимки за спомен с шампиона и мотоциклетите и да му стиснат ръката с пожелания за успех в предстоящите стартове.