Българският мотоциклетист Мартин Чой все още не знае къде ще се състезава през следващия сезон. "Още не е сигурно. Има няколко варианта, а нищо чудно да се появят и други нови възможности. В края на месеца, например, ще участвам за втори път тази година в официални тестове на "Дънлоп". Неотдавна карах в тестове за тима на MZ от Моto 2", коментира Чой, който в момента кара в клас Суперсток 1000 от Европейския шампионат по мотоциклетизъм "Алпе Адрия" в Словакия, а в неделя ще се опита да защити титлата си от миналия сезон в надпреварата от последния кръг италианския град Адрия.

Българинът има три победи в осемте кръга досега и със 144 точки изостава само на 9 точки зад лидера в генералното класиране Михал Фила (Чехия).

"В момента съм изцяло съсредоточен върху състезанието в Италия и съм много амбициран да защитя титлата си. Страшно съм мотивиран да направя обрат в последния момент и отново да грабна шампионската купа. Имах много проблеми през сезона - с мотора в първите състезания, после катастрофи, падания, две операции на ключицата. По-важното е, че още имам шансове да се преборя с Фила и да го изместя от първото място", каза Чой.

Българинът задължително трябва да спечели първото място в Адрия, а Фила да завърши трети, за да може Чой да защити титлата си.