Мотоциклетният ни ас Мартин Чой с БМВ ще стартира от първа редица, след като записа трето време в квалификациите от 8-ия кръг от европейския шампионат по мотоциклетизъм "Алпе Адрия", клас SST 1000, в Познан.

Звездата на Prima Build Racing Team за първи път кара на трасето край петия по големина полски град. Най-добрият български пистов състезател утре ще защитава първото си място в генералното класиране. В битката за полпозишън той беше изпреварен от втория в таблицата – Андреас Меклау (Ав, Сузуки) и от французина Гуен Жиабани (БМВ).

"Доволен съм, че отново ще стартирам от първа редица. Главната ми цел за състезанието ще е да не допусна скъсяване на разликата в точките между мен и Меклау", заяви след квалификацията Мартин.

Три старта преди края на шампионата Чой е начело със 114 точки, следван от Андреас Меклау - 94, Михал Фила (Чех, БМВ) – 84, и др. 27-годишният ни мотоциклетен ас има отлични шансове и за още две титли - от първенствата на България и на Източна Европа, в които остава по един кръг.