Мартин Чой с BMW завърши на трето място в първото за сезона състезание от европейския шампионат по мотоциклетизъм “Алпе Адрия” в клас SST 1000.
 
Българският пилот отново е сред фаворитите за титлата, след като триумфира с нея през 2011 г., а миналата година остана втори в генералното класиране.
 
На пистата в Адрия (Италия) Чой финишира след шампиона от 2012 г. Михал Фила (Чехия) с BMW и словенеца Марко Йерман (Suzuki), носител на титлата в клас “Супербайк”.
 
“Много силно състезание. Както винаги, борих се до последно за победата, но Марко и Михал този път имаха предимство – освен че са бързи, познават отлично пистата след многото си тренировки тук. Скоро обаче ще ги победя”, заяви Мартин Чой.
 
Целта пред българина остава спечелването и на трите шампионата – на България, на Източна Европа и европейския. Третия кръг от “Алпе Адрия” по програма е на пистата “Панонияринг” в Унгария в края на май. Както е известно, I кръг, който трябваше да се проведе през април в Словакия, беше отложен заради тежки атмосферни условия.