Бразилският пилот на Ферари Фелипе Маса заяви, че последните тестове на пистата „Каталуня” край Барселона тази седмица ще бъдат решаващи за представянето на Скудерията през новия сезон във Формула 1. До последно инженерите на „черните кончета” ще подготвят пакета за болида F138, с който Маса и Фернандо Алонсо ще се състезават в първото за сезона Гран при на Австралия на пистата „Албърт Парк” край Мелбърн.

„Болидът още не е готов и трябва да го приведем в добра форма за първото състезание. Свършихме много работа, но и ни предстои още доста. Моментът е много важен за хората, които се занимават с аеродинамиката, двигателя и шасито. Трябва да насочат всичко в правилната посока. Може би на теста няма да пробваме всичко, но поне някои от новите части и трябва да се подготвим за първото състезание. Важно е колата да отговаря на очакванията ни и всичко да работи, както предполагаме", заяви бразилецът.

"Успяхме да направим доста положителни промени на "Херес". Важното е, че колата беше балансирана. Дори при трудните условия на дъжд, болидът беше добър за каране и дори конкурентен. Чувствам се добре в него", допълни Маса.