Фелипе Маса ще стартира от пета позиция в домашното си състезание на Интерлагос, след като успя да се нареди зад пилотите на Макларън и Ред Бул и пред своя съотборник Фернандо Алонсо. Бразилецът заяви, че е много доволен от представянето си в квалификацията.

"Много добро представяне, квалификацията беше перфектна. Карам в правилната посока, а когато си така, можеш да бъдеш много конкурентен. Гледайки темпото на пилотите на Ред Бул и Макларън, не мисля, че можеше да се случи нещо по-добро в квалификацията. Доволен съм от колата и от обиколката, която направих. Дори да не стартирам първи, се чувствам все едно съм на полпозишън, защото направих фантастична обиколка и се надявам на старта също да се представя отлично и да зарадвам моята публика", заяви Маса.

"Със сигурност няма да използваме тактиката от Остин. Няма да го допусна. Дори да се счупи скоростната ми кутия, ще предпочета да карам с нея, вместо да я сменя", добави бразилецът.

"Искам да направя фантастично състезание пред собствена публика. Надявам се да завърша пред Фетел и всички останали. Имам шанс да спечеля старта", каза още Фелипе Маса.