Бразилският пилот на Ферари Фелипе Маса призна, че в момента болидът не е конкурентоспособен на колите на Ред Бул. Според него това може да се окаже фатално в битката за титлата, която води съотборникът му Фернандо Алонсо.

“Работим по много нови елементи и не сме спирали да развиваме колата. Изпитваме обаче проблеми с новите части в последните няколко състезания. Истината е, че всички подобрения, подготвени за края на сезона не сработиха според очакванията ни. Резултатите, когато излезем на пистата, не са каквито трябва да бъдат", коментира Маса.

Отборният шеф Стефано Доменикали също призна, че тимът има сериозни проблеми. Според него болидът F2012 се нуждае от повече скорост, ако иска да стопи преднината на Ред Бул.

“Очаквахме да сме по-бързи с около 2 секунди на обиколка, но не се получава”, призна Доменикали.

Разминаването в предварителните прогнози и реалните резултати на пистата най-вероятно идват от проблемите на Ферари с данните от аеродинамичния тунел. Той ще бъде затворен през зимата за ремонт и калиброване. Вече се появиха и слухове, че в момента тима прави тестовете си в тунел на Тойота в Кьолн.