Един от най-добрите пилоти на България Тодор Славов загина по-рано днес на рали "Твърдица-Елена". Автомобилът му Фиат Пунто S2000 излетя от пътя, удари се в мантинела, след което се озова в коритото на реката.

"Таргедията е огромна. С Тошко освен че работихме заедно, бяхме и големи приятели. За съжаление инцидентът е много тежък. Все още нямаме детайлна информация какво се е случило. Следствието се е заело със задачата да изготви необходимите експертизи. Това не е грешка на Тодор, просто трябва да се намери точната причина, тъй като той винаги е карал с голямо внимание, преценявал е риска, който да поеме. Самата ситуация е много странна като развитие. Автомобилът е излязъл от трасето изведнъж без видима причина. Прелетял е доста метри във въздуха и след удара в мантинелата е излетял към реката", заяви Владимир Гатев от отбора на Тодор Славов пред БНТ.

Навигаторът Петър Илиев засега е вън от опасност: "Той беше контактен, но не сме говорили. Разбираемо е да е в шок и не знаеше за това развитие, което се случи. Предполагам, че в следващите дни ще се разбере какво ще стане."

"Нашият стремеж е винаги да се качим на по-силен автомобил. Дълги години кара това Рено (предишната му кола), с него показваше страхотни резултати, но като ресурс не му прозволяваше да се бори за челните позиции", завърши Гатев./БЛИЦ