Финландският пилот на Мерцедес Валтери Ботас спечели квалификацията преди петия кръг от сезона във Формула 1 и второ поредно състезание на пистата "Силвърстоун" във Великобритания. Това е полпозишън №13 в кариерата на Ботас след поредната доминирана от „Сребърните стрели“ квалификация. Той даде време с 0,063 секунди по-добро от това на съотборника му и световен шампион Люис Хамилтън, който ликува в края на миналата седмица след драма и спукана гума.

Голямата сензация в квалификация поднесе Нико Хюлкенберг. Германецът се завърна във Формула 1 през миналия уикенд поради факта, че Серхио Перес е заразен с коронавирус, но това не му попречи да даде сензационно трето време днес с болида на Рейсинг Пойнт. Холандецът Макс Верстапен ще стартира до него на втора редица, а от трета ще започнат Даниел Рикиардо с Рено и Ланс Строл с болид на Рейсинг Пойнт.

Пиер Гасли е седми, а Шарл Льоклер с Ферари е едва осми. Алекс Албън и Ландо Норис допълват топ 10.

Четирикратният световен шампион и пилот на Ферари Себастиан Фетел се провали във втората част на квалификацията и завърши на 12-о място. Състезанието е утре от 16:10 часа българско време

Ето и стартовата решетка за надпреварата: