Пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън бяха най-бързи на първата свободна тренировка преди Гран при на Бразилия в неделя. На мократа писта "Интерлагос" германският пилот бе по-бърз с близо половин секунда от британския си съотборник.

Трето време в сесията записа четирикратният световен шампион Себастиан Фетел. Пилотът на Ред Бул осигури последната си титла преди две състезания и днес работи по аеродинамиката и новите гуми на болида за 2014 година. Пилотът на Макларън Дженсън Бътън се представи на добро ниво с четвърто време. Топ пет допълни пилотът на Ферари Фернандо Алонсо.

Добро представяне за дебютанта Даниил Квят при първата му поява на пистата в Бразилия в болид от Формула 1. Руският пилот на Торо Росо днес кара на мястото на Даниел Рикардо, което ще заеме, след като австралиецът поеме към отбора майка Ред Бул след края на сезона.

Единственият бразилски пилот Фелипе Маса остана едва 11-и за жалост на феновете по трибуните. Това е последно състезание за Фелипе с Ферари, като от 2014 година той ще се състезава за Уилямс.