Главният мениджър на отдел двигатели в Мерцедес Анди Коуел сподели, че през настоящия сезон във Формула 1 освен заплаха от основния конкурент Ферари очаква такава и от Макларън най-вече заради двигателите на Хонда, както и от Рено.

„Сребърните стрели” спечелиха световната титла при конструкторите през последните две години и ще се стремят към трети пореден трофей с пилоти като световния шампион Люис Хамилтън и Нико Розберг.

„Ферари са свършили изключително много работа през последната година. Те напълно разместиха баланса на силите. Всичко това се дължи на огромния им ентусиазъм. Сега всички тук в Мерцедес се чудим как ще се представим тази година в сравнение с другите и никой не предполага, че отново ще печелим. Напротив, очакваме Ферари да ни бият. Хонда също са голяма заплаха. Те трябваше да влязат бързо в спорта и все още се учат пред очите на всички, но са страшно целеустремени. Те са партньори на Макларън, които са много решителни”, сподели Анди Коуел.

„Знаем много добре как Макларън анализират информацията и изграждат подхода си спрямо данните. Очаква се да направят големи подобрения и да напреднат драстично. Рено също са доста мотивирани да покажат на какво са способни, когато имат собствен отбор”, допълни мениджърът.