Шефът на Мерцедес Рос Браун смята, че в Гран при на Бахрейн е ключово за титлата във Формула 1 и представянето на тима през целия сезон. Надпреварата е този уикенд, а миналата година първата кола на тима завърши на пета позиция.

"Хубавото е, че и в трите състезания, в които сме участвали досега, не сме се представяли зле. Бахрейн ще е четвъртото, от което ще си проличи дали имаме кола, с която можем да се борим на повечето места. Изглежда сякаш имаме, но трябва да подобрим представянето си с две или три десети в сравнение с конкурентите. Знаем, че се целим в подвижна мишена. В сектор две в Китай, който е нещо като аеро сектор, често бяхме най-бързи, а миналата година ни беше една от слабостите. Отчитаме подобрения и си личи, че разполагаме с нещо, с което може да се работи", обясни Браун.

"Имаме двама страхотни пилоти, Люис е наясно. Но трябва да направим крачка напред по отношение на болида. Трябва ни подобрение, за да можем да ходим на състезания с големи шансове за победа. Предусещахме за Китай, но малко изоставахме от темпото заради баланса. Ще направим всичко възможно, за да последваме този си инстинкт за победа и да спечелим", завърши Браун.