Микеле Пиро спечели Гран При на Валенсия в Мото 2 и донесе малко радост на отбора си Грезини, след като преди две седмици водещият пилот на тима в Мото GP Марко Симончели загина при катастрофа.
 
Шефовете на Грезини до последно обсъждаха дали да учасват в последното за годината състезание. Вчера обаче пилотите на тима Микеле Пиро и Юки Такахаши дадоха най-добрите времена в квалификацията.
 
В непостоянните и дъждовни условия на пистата Такахаши взе ранен аванс поведе борба с Доминик Егертер, докато Пиро се срина до пето място.
 
Италианецът обаче започна да се изкачва в класирането, докато Такахаши претърпя катастрофа в шестата обиколка. Лекарите обявиха, че той няма сериозни наранявания, но японецът бе откаран в болница.
 
Пиро успя да спечели първата победа в кариерата си, а на финалната линия бе поздравен от обления в сълзи шеф на отбора Фаусто Грезини. Мика Калио успя да се пребори с Егертер за второто място.
 
Щефан Брадъл, който вчера стана световен шампион, катастрофира в четвъртата обиколка. Немецът си гарантира титлата, след като Марк Маркес отказа да участва в състезанието заради болки./БЛИЦ