Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и неговите заместници ще влязат в ролята на навигатори на водещите български рали състезатели.
 
Това ще стане на 12 май (четвъртък) от 10:00 часа пред стадион “Васил Левски”, когато Крум Дончев, Димитър Илиев и Тодор Славов ще представят своите автомобили и екипи.
 
Ще има и пробна отсечка по ул. “Гурко” между булевардите “Васил Левски” и “Евлоги Георгиев”. Тогава министър Нейков и неговите заместници ще се качат в рали автомобилите.
 
Събитието е част от Националната кампания "Аз обичам спорта” на МФВС, в която за втора поредна година се включват известни български спортисти.
 
За първи път най-титулованите ни рали пилоти ще получат финансова подкрепа от Министерството за участието си в кръговете от Европейския шампионат през тази година.
 
Освен тях още двама талантливи състезатели от моторните спортове ще имат финансова помощ от МФВС при участието си в международни състезания – Ангел Караньотов (мотоциклетизъм) и Мишел Георгиев (картинг)./БЛИЦ