Стотици зрители от цялата страна се събраха на пясъчната кариера край Българово, за да наблюдават драматичния финал на "Бургас офроуд” 2012. Тази година състезанието влезе в календара на Българската федерация по автомобилен спорт като Пети кръг от националния шампионат по офроуд и оправда очакванията на феновете. Негови организатори са клубовете "Геа Офроуд 4х4” и Vromos.com. Интригата за купата остана най-силна в състезателните класове Т1 и Т2. Краят на изтощителния ден завърши с вдигане на купи и наздравици с шампанско между победители и победени в хотелски комплекс „Атлантис” в Сарафово. В най-силния клас T1 отличията връчи зам.-областният управител на Бургас – Атанас Терзиев. Първо място в клас „T1” завоюваха Орлин Алексиев и Пламен Николов от клуб „4x4 Адвенчър”. Второ място грабнаха Траян Траянов и Зорница Тодорова от същия клуб, а на трето се класираха Константин Чолаков и Николай Грънчев от бургаския клуб „Геа офроуд 4х4”. "Бургас офроуд 2012 се проведе в три дни – 6,7 и 8 декември. В първите два екипажите караха по черен път край селата Бата, Драганово, Брястовец, Изворище и Банево.

Ето списък и на останалите победители.
В клас „Т2” първо място заеха Христо Калинков и Ясен Денев от клуб АСК „Добрич”. Второ място грабнаха Костадин Тошев и Тодор Тиролски от АСК „Черно море”, а трето Десислава Тодорова и Тодор Христов от клуб „4x4 Адвенчър”.

Призьори в клас „любители” - първо място заеха Николай Колев и Венелин Градев от АСК „Черно море”. На второ място останаха Михаил Малчев и Живко Стоянов от бургаския АСК „Геа офроуд”, те взеха и наградата за феърплей. На трето място се класираха Свилен Максимов и Пламен Генчев от „Network Racing”.

При моторите в клас „мото” първи купата вдигна Пламен Янков от „Ендуро груп”, 2 място зае Хранимир Анастасов от АСК „Черно море”, а трето Красимир Колев от „Extreme Toyota Venci”./БЛИЦ