Въпреки дъждовното време някои от най-големите ентусиасти се събраха през уикенда на писта „Дракон” край Калояново за последен за 2015 година високоскоростен трак-дей уикенд и финала на ZedMoto шампионата. В надпреварата за класовете A1000 и A600 се включиха близо 10 мотора.

Петима състезатели стартираха на мократа „Дракон” в по-големия клас, като победата взе Тодор Стайковски (BMW). Само 0,038 сек не достигнаха на Валентин Тодоров (Suzuki) за първата му победа и той финишира втори. На пистата излезе и собственикът на ZedMoto Петър Лозанов (Honda), който се нареди на трето място. Лош късмет сполетя другите двама пилоти при „хилядарките”, които паднаха на хлъзгавата писта и не успяха да завършат състезанието.

Въпреки, че не взе участие тази неделя, още една титла към актива си добави състезателят на домакините Ангел Караньотов (Kawasaki), който с 50 точки от трите кръга оглави крайното класиране в ZedMoto шампионата. Среброто отиде при Тодоров, а трети за сезона стана източноевропейският шампион в клас F1000 Красимир Михайлов (BMW). Стайковски е на четвърта позиция.

Пет машини стартираха и в клас A600. Както победата в последния кръг, така и Купата на ZedMoto с актив от 65 точки безапелационно спечели Пламен Петров (Kawasaki). С три втори места и само 5 точки по-малко среброто грабна Васил Кичуков (Suzuki). Подиумът в третия кръг допълни Радослав Ангелов (Honda), но третото място в шампионата с 40 т. взе Йордан Алексиев (Yamaha).

Така завършиха мотоциклетните мероприя на писта „Дракон” за сезон 2015. Екипът на ZedMoto изразява своята благодарност към всички състезатели или просто любители на двуколесните, които отново ще очаква на единствената истинска авто-мото писта в България следващата година за поредните трак-дни и California Superbike School. От отбора напомнят, че заради големия наплив от заявки, записванията за мото-училището вървят и в момента.