Призьорите в традиционния бобошевски мотокрос си тръгнаха не само с традиционните купи, но и с бутилки домашно вино от местните производители. Кметът Крум Маринов, който отново изнесе тежестта на организацията, се похвали, че състезанието може да претендира за рекорд на Гинес, след като се провежда от 55 години без прекъсване. Около трасето в местността Миладина накаца многобройна публика, а в битка за първите места в отделните класове даваха газ десетки участници от цялата страна, макар че проявата отдавна не влиза в календара на родната федерация.

При мъжете в клас МХ3 пръв пресече финалната линия Мартин Тодоров от "Мотошмиц", следван от Юлиян Райчов и Николай Ангелов от Варна, пише "Струма". Най-високо на почетната стълбичка в клас МХ1 стъпи Николай Куманов ("Крейзи Фокс Екометал"), вторият Добромир Добрев ("Моторейсинг"-Симитли) заслужи приза за най-атрактивен състезател. В клас МХ2 най-бърз бе Крум Кокаров ("Фокс Депо").

При малчуганите в клас МХ65 и тази година Христос Сулиос (Карлово) нямаше конкуренция. След него финишира Алекс Димитров ("Мотошмиц"), трети за радост на домакините завърши местният любимец Алберто Венков, който получи наградата за най-малък състезател. В клас МХ85 победи Иван Петров ("Крейзи Фокс"), а овациите на феновете обра единствената дама, престрашила се да яхне мотора Томислава Лазарова.