Мартин Чой се представи по шампионски в първото издание на мини-мото  първенството "Race of champions". Първото издание на състезанието с умалени мотоциклети се проведе този четвъртък на "Sofia Karting Ring", а родният супершампион в кралския мотоциклетен клас бе първи и в двата старта и вдигна купата на почетната стълбица.

Отличните условия на пистата в "Ring Mall" бяха гаранция за интересно състезание, но двата старта от серията надминаха очакванията на близо стоте зрители, дошли специално за "Race of champions". И в първия, и във  втория старт Росен Тончев тръгна отлично и поведе колоната, но още в първата обиколка Чой спечели лидерската позиция и я запази до финала. Битката за следващите места беше също толкова оспорвана – Тончев трябваше да се пази от постоянните атаки на Александър Георгиев и в първия старт успя да запази второто място, но във втория остана трети, което му коства и второто място в общото класиране.

Младите Михаил Флоров и Милен Георгиев също се представиха на ниво, като водиха постоянна битка за челните места и записаха обиколки със стотни по-слаби от най-добрите на лидерите.

„Интересното беше, че и петимата участници даваха сходни времена, което беше в полза на публиката“, коментира мениджърът на Мартин Чой Михаил Иванов и обеща "Race of champions" да се превърне в традиция. Следващото издание се планира още в края на януари, а организаторите все още пазят участниците в тайна.

Шампионът Чой пък даде заявка да подобри времето си още следващата седмица, тъй като графикът му с обучения в тънкостите на мини-машините става все по-пълен. „Всеки, който обича моторите и може да дава газ е добре дошъл, учи се лесно, а адреналинът е гарантиран, докато навън вали дъжд или сняг и големите мотори са в гаража“, коментира след карирания флаг в четвъртък шампионът.