Никола Цолов записа историческата си първа победа в основно състезание от Формула 3, след като триумфира в дългата надпревара на пистата „Хунгароринг“ край Будапеща. За Българския лъв това е трета победа на това ниво, като предишните две бяха в спринтови състезания - в Монако и в Австрия.

17-годишният Цолов стартира от второто място и още в първите метри успя да изпревари съотборника си Лорън ван Хупен. В края на състезанието нидерландецът започна да притиска по-сериозно Никола, но българинът удържа първата позиция и триумфира, след което настанаха празненствата. Традицията беше спазена и Цолов бе залят с шампанско.

След успеха Никола се изкачи на осмото място в генералното класиране във Формула 3 два кръга преди края. Българинът има 75 точки на своята сметка и изостава с 44 от лидера Габриеле Мини, който финишира 12-ти днес. Люк Браунинг запазва второто си място на четири точки зад Мини, а Арвин Линдблад е трети на шест пункта от лидерската позиция.

Сезонът във Формула 3 продължава следващата седмица със стартовете на пистата „Спа“ в Белгия. За съжаление Цолов няма да може да се състезава на любимото си трасе заради наказанието, което му бе дадено по-рано през годината, след като той стартира в Еврокупа-3 на „Спа“.

Насладете се на голямата победа на Цолов:

 

БРАВО! Никола Цолов с историческа победа във Формула 3 https://blitz.bg/sport/motorni/nasladete-se-na-istoricheskiya-triumf-na-blgarskiya-lv-videosnimki_546749.html

Публикувахте от Blitz Sport в Неделя, 21 юли 2024 г.

 

Българският химн звуча на "Хунгароринг" благодарение на победителя Никола Цолов! https://blitz.bg/sport/motorni/nasladete-se-na-istoricheskiya-triumf-na-blgarskiya-lv-videosnimki_546749.html

Публикувахте от Blitz Sport в Неделя, 21 юли 2024 г.

 

Nikola TsoLOVES that result 1st Feature Race Win

Публикувахте от FIA Formula 3 в Неделя, 21 юли 2024 г.

 

 

 

 

 

 

 

A well deserved treat for our top 3

Публикувахте от FIA Formula 3 в Неделя, 21 юли 2024 г.