Навигаторът на Димитър Илиев - Янаки Янакиев, спешно е постъпил в софийска болница заради тежки здравословни проблеми. Варненецът няма да може да асистира на автомобилния ни ас в предстоящото 45-о издание на Рали Сърбия, което ще се проведе в края на тази седмица. Надпреварата е кръг, както от Българския рали шампионат, така и от Купата на ФИА за Източна Европа.

Миналата година екипажът на "Виваком Рали Тийм" беше недостижим за съперниците си на това трасе и Димитър Илиев се превърна в първият състезател, печелил Рали Сърбия 5 пъти в неговата 44-годишна история. Дългогодишният му навигатор Янаки Янакиев обаче няма да може да му асистира на сръбска земя.

"За съжаление изникна здравословен проблем, който налага оперативна намеса. Това няма да ми позволи да взема участие в предстоящото рали. Надявам се всичко да бъде наред и да няма други усложнения", коментира Янакиев.

Пилотът на отбора, Димитър Илиев допълни: "Наложи се Янаки да се върне в България, тъй като здравето винаги е на преден план. Ще постъпи в болница и вярвам, че ще се възстанови бързо. Тук е моментът да благодаря на Добромир Филипов от БулБет Рали Тийм, който ще замени Янаки за състезанието в Сърбия. Надявам се да се сработим бързо. Това няма да повлияе по никакъв начин на моето лично представяне, и ще дам всичко от себе си за победата."

"Виваком Рали Тийм" продължава да води във временното класиране на Българския рали шампионат. Рали Сърбия е предпоследен кръг от него, а сезонът завършва с Рали Хеброс, което ще се проведе в края на месеца.