За втора поредна седмица Българската федерация по мотоциклетизъм и Организационният комитет на Гран При България продължават социалната кампания във връзка с предстоящото състезание Фрийстайл СуперФинал Голдън Къп „Night of the jumps”, което ще се проведе в Арена Армеец на 10 януари.

Този път по 20 пропуска за грандиозното шоу получиха две от най-големите спортни училища в страната – 166 „Васил Левски“, София, с директор Елисавета Първанова и Спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“ с директор Васил Вутев.

„За нас е изключителна чест за първи път спортна федерация да ни покани официално, за да получим пропуски за спортно мероприятие. Това е огромно признание, че ни се предоставя възможност да посетим грандиозното събитие и изказваме голямо си благодарност към федерацията по мотоциклетизъм“, заяви г-жа Първанова. Нейният колега Васил Вутев допълни, че пропуските ще бъдат дадени на най-добрите ученици за 2014 година.

В навечерието на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово, днес от 16 часа в парк-хотел „Москва“ ще се проведе официалното закриване на годината в присъствието на 18-те републикански шампиони и техните подгласници в различните дисциплини – мотокрос, писта и супермото.

Освен награди на шампионите, на церемонията ще бъдат връчени и специални отличия на най-заслужилите спортисти и деятели на мотоциклетния спорт в България за отминалия сезон.

Вече е готов и стартовият списък с участниците за “Night of the jumps”:

Хавиер Винегас (Чили), Джеймс Картър (САЩ), Роб Аделберг (Австралия), Джоуел Браун (Австралия), Стив Съмърфелд (Австралия), Майкел Мелеро (Испания), Петр Пилат (Чехия), Брийс Изо (Франция), Давид Риналдо (Франция), Хосе Миралес (Испания), Масимо Бианкончини (Италия).