На 30 и 31 март на писта "Варна" се проведе финалният кръг от Националния зимен шампионат в клас Sodi hobby. След осем кръга в продължение на четири месеца и при различни метереологични условия, най-голямата българска картинг писта излъчи своите победители.

Освен за всичко останало, организаторите се бяха погрижили и за нов по-атрактивен регламент за провеждане на състезанията, който се аплодира и от участници, и от публиката.

Така например един от трите манша във всяко състезание се пилотираше с променена - обратна посока на движение, а в друг се стартираше с обърната стартова решетка. По този начин най-бързият състезател, който е спечелил предишния манш стартира последен и трябва да демонстрира умения и в атака, ако иска да победи.

В най-големия роден индивидуален картинг шампионат от клас hobby участие взеха 30 пилоти от цяла България, а руският състезател Димитрий Кочетков внесе и интернационален елемент. В последния решителен кръг напрежението се поддържаше до последната секунда. В категория над 14 години, след изключително оспорвана борба , шампионската купа грабна варненецът Валери Василев - 184 точки, а претендентът Димитър Димов със 176 т. се задоволи с второто място. Трети финишира Атанас Иванов от Велико Търново - 166 т. Изключително добро представяне направи дебютиращият на тази писта Георги Маджаров от Ямбол, който завърши четвърти със сбор от 159 т., но даде сериозна заявка за бъдещи успехи.

В категория до 14 години, победител стана Николай Ненов от Бургас, който триумфира с общ сбор от 192 точки. Той бе постоянен водач във временното класиране и не остави надежди на конкурентите до самия край. Победата му бе повече от категорична – със смазваща разлика от 50 точки спрямо класиралия се на второ място Венцислав Гайдаров - 142 т. Трети в генералното класиране финишира варненският състезател второ поколение Иван Радкев - 137 т.