Ники Лауда анализира внимателно методите на работа във фабриката на Мерцедес в Бракли. Трикратният световен шампион във Формула 1 вече е част от борда на директорите на отбора и според публикация в немския вестник "Билд" често се появява без предупреждение в завода през последните седмици.

63-годишният австриец стигнал до заключението, че комуникацията между отделни департаменти в завода се нуждае от сериозно подобрение, пише clubs1. "Билд" твърди още, че Лауда внимателно преглеждал плановете за почивки по празниците на 450-те служители в Бракли, тъй като немалко хора планирали да отсъстват до доста късен етап през януари.

"Сега често съм Англия, просто анализирам нещата", е цитиран самият Лауда от "Велт ам Зонтаг".

"Интересно е, че Михаел Шумахер и Нико Розберг бяха непрекъснато в Топ 5 в началото на 2012-а и спечелихме в Шанхай. След това всичко на пистата изведнъж направо тръгна наопаки. Заедно с Рос Браун трябва да направим така, че това да не се случва никога повече", добавя Лауда.

Легендата потвърди освен това, че Коледа няма да е време за почивка конкретно за него: "Когато всички са във ваканция, ще използвам времето, за да сторя всичко за извеждането на Мерцедес отново напред. Защото мястото на тима е най-горе."