Българският пилот Никола Цолов завърши на 11-о място в спринтовото състезание от Формула 3 в Мелбърн. Това е най-доброто постижение на родния дебютант в сериите, който през миналата година спечели титлата в испанската Формула 4.

Цолов стартира 15-и, поизостана малко в хаотичната първа обиколка, след което успя да мине две позиции напред, а ритъмът му на каране беше нарушен от честите излизания на колата на сигурността на пистата заради инциденти – общо 4 пъти за 20 обиколки.

На два пъти при рестартиранията българинът беше атакуван от съотборника си в ART Кейлън Фредерик, като Цолов отрази първата атака, но след това по-опитният му опонент успя да го изпревари. Победата спечели стартиралият от 6-а позиция Франко Колапинто.

Никола Цолов финишира 15-и, но един от пилотите пред него – Люк Браунинг беше наказан с 10 секунди и българинът мина с едно място напред. Последваха дисквалификации на тримата пилоти на „MP Motorsport“ – Франко Колапинто, Мари Боя и Джони Едгар. Така родният състезател се придвижи до 11-а позиция.

Утре е основното състезание от уикенда на Формула 3 в рамките на Гран При на Австралия, като българският пилот отново ще стартира 15-и.