Николай Златков от отбора на „Приспийд” със своето уникално Ауди S1 триумфира в 43-ото издание на автомобилната надпревара на Узана. Състезанието, което беше 4-ти кръг от тазгодишния шампионат за скоростни планински изкачвания, премина при перфектна организация и събра огромен брой любители на скоростите, доста повече от предишни години. Много малко бяха местата по 5800-метровото трасе от училище „Тота Венкова” до заслона „Дядо Георги”.

33-ма пилоти застанаха на старт в неделния ден, а до финала стигнаха 29. Още в съботните тренировки заради технически проблеми отпаднаха няколко състезатели, пише sport-gabrovo. Сред тях беше и габровският тинейджър Денис Шишев от „DS Motorsport”. Той имаше проблеми със спирачките на предоставения му от Атанас Божилов автомобил – Тойота Селика GT4 и направи само един тренировъчен манш по трасето към Узана. До същинската надпревара не стигна и Даниел Живков от „Проспийд”, който счупи скоростна кутия на своята Ланчия Делта Интерале.

И в събота, и в неделя най-бързият пилот по трасето към Узана беше Николай Златков. Най-доброто му изкачване в тренировките беше за 3 минути 24 секунди и 98 стотни. В двата състезателни манша Златков записа съответно 3.33.44 и 3.29.30 и завърши с общо време 7.02.74. Пет секунди по-бавен от него беше Петър Гьошев от АСК ”Престиж”, който се появи на Узана, за да тества своето Пежо 207 S2000 преди Рали Хеброс (3.36.12 и 3.33.18). Докато участваше в габровското състезание обаче Пепи Гьошев стана баща. Пилотът научи щастливата новина по време на надпреварата и веднага след нейния край отпраши за София, за да види своя наследник.

Трети завърши миналогошишният шампион в обединената група Х и Е - Боби Борисов със Субару Импреза, който остана на 13 секунди от победителя.

Борисов се възползва от техническите проблеми, които имаше Илия Царски. Пилотът на „Автоцар” беше с трето време след първия манш, но във втория неговото Мицубиши Лансър Ево 9 го предаде и той завърши едва, едва на аварийни. Така тройката в обединената група Х и Е стана Златков, Гьошев, Борисов.