Пилотът на "Проспийд" Николай Златков завърши трети в австрийското планинско състезание Пулауберг. При първото си участие от новата си европейска програма носителят на европейския трофей на Международната автомобилна федерация (ФИА) за 2014 г. бе награден и с бронзов лавров венец, след като от 74 състезатели записа време от 56.26 секунди, информира RallyXpress.

В австрийския старт, който е част от шампионата на страната, Златков бе по покана на Феликс Пайлер, един от конкурентите на българина в надпреварата за трофея. Феликс Пайлер, който е познат с участията си с Ланча Делта Интеграле, е организатор на надпреварата в Пулауберг.

„Доволен съм колкото от постижението, толкова и от състезанието", каза по телефона за bgnrc.info пилотът на най-мощния автомобил в България - неповторимото Ауди S1 Куатро.

"За съжаление не бях в идеалната кондиция, защото понастинах, без това да се отрази на ездата ми. Оттук, заедно с екипа, пътуваме директно за Германия, където следващата неделя е европейския кръг от планинския шампионат“, добави Златков.