Люис Хамилтън продължава със слабото си представяне във Формула 1 през тази година. Британецът ще започне утрешното състезание от трета редица, след като даде пето време в днешната квалификация за Гран При на Австралия.

Лидерът в шампионата Шарл Льокер от Ферари беше най-бърз и спечели полпозишън. Това е вторият му за 2022 г., след като стартира първи и в първия старт за сезона в Бахрайн, където в крайна сметка стигна и до победата.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Втора позиция на стартовата решетка зае световният шампион Макс Верстапен от Ред Бул, а трети се нареди неговият съотборник Серхио Перес. Голямата изненада беше представянето на Ландо Норис с Макларън, който даде четвърто време.

След това следва Хамилтън, който проведе истинска битка със съотборника си в Мерцедес Джордж Ръсел. Малко преди финала Ръсел излезе 5-и, но с втора поредна бърза обиколка Хамилтън успя да мине пред него и двамата се наредиха на трета редица.

Топ 10 допълниха Дениъл Рикардо с Макларън, Естебан Окон с Алпин, Карлос Сайнц с Ферари и катастрофиралия Фернандо Алонсо (Алпин).

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КВАЛИФИКАЦИЯТА В АВСТРАЛИЯ