Тимът от Формула 1 Заубер назначи за технически директор Марк Смит, който има опит на подобен пост в Ред Бул и Кетърам. Британският инженер е заемал ръководна позиция във Форс Индия и Джордан. Смит ще започне работа за Заубер от 13 юли.
 
„Когато за първи път видях съоръженията на тима в Хинвил, веднага разбрах каква възможност ми се открива. Аеродинамичният тунел, суперкомпютърът и работилницата – всичко е на много високо техническо ниво. Да не забравяме, че тимът има силите да се конкурира с големите марки в спорта. Това ме накара да приема работа в Заубер“, коментира Смит.
 
„Потенциалът на отбора е огромен, което никак не е малко в постоянно променящата среда във Формула 1. Фабриката в Хинвил има всичко, за да бъде отборът сред водещите в шампионата“, допълни британецът.
 
„След разговори с техническата комисия, започнахме търсене на технически директор и открихме Марк. Той е инженер с огромен опит. За нас е важно да издържим на предизвикателствата във Формула 1 и да оцелеем като отбор, но и трябва да се развиваме и да държим едно високо ниво“, заяви директорът на Заубер Мониша Калтенборн.