Според шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер правилата за 2014 могат да разместят силите във Формула 1 и големите отбори да останат заклещени по средата. Сега всички се готвят да преминат по новите изисквания за 2014 - настъпването на V6 турбо ерата с 1.6-литрови двигатели, пише formula1.bg.

На въпроса дали се притеснява, че Ред Бул могат да не са най-силния отбор след промените, Хорнер заявява: "През 2014 ще има риск за всички. Никой не знае от сега къде ще е с новите си двигатели. В Рено всички работят усилено и са целеустремени. Те имат много опит и ние имаме голямо доверие на техните инженери. Мерцедес и Ферари също са много предприемчиви. Състезанието през 2014 ще е много различно и фокусът ще е повече върху пестеливостта, отколкото върху абсолютното представяне. Ще е интересно предизвикателство. Доверяваме се напълно на партньора ни за двигателя, но къде ще сме догодина, ще знаем чак през 2014".

Независимо, че някои предполагат Мерцедес и Ферари да имат предимство като производители през следващия сезон, заради нарастващата важност на интегрирането на двигателя и шасито, Хорнер не е убеден, че отборът му ще има трудности. Шефът на Ред Бул смята, че отборът му и Рено са достатъчно близки и няма да имат трудности.

"Мисля, че отношенията ни с хората в Рено са достатъчно добри и ясни. Непрестанно обменяме идеи за проекти и как да интегрираме шасито и двигателя. Не би трябвало да имаме трудности".