Новият пилот на Заубер Паскал Верлайн може да не започне сезона във Формула 1 заради новите правила, според които пилот, който има проблеми с врата си, не се допуска да рискува здравето си дори по време на тестове, съобщава "Билд". Това е така заради новите болиди, които ще са по-широки и ще развиват по-голяма скорост на завоите. По този начин ще се увеличава и натоварването за пилотите в областта на врата им. На повечето от завоите, при които пилотите са натискали спирачката досега, ще подават допълнително газ и болидите ще по-бързи с до 5 секунди на обиколка.

Паскал Верлайн претърпя инцидент по време на Състезанието на шампионите в края на миналия месец в Маями (САЩ) и нарани врата си, като оттогава е под наблюдение от лекарите на швейцарския отбор. Състезанието във Флорида приключи рано за 22-годишния германец, след като неговият Polaris Slingshot се удари в бариерите се и се преобърна.

Първият предсезонен тест във Формула 1 е на 27 февруари, а от Заубер все още не се потвърдили дали Верлайн ще участва. За него това е първа година в тима, след като бе привлечен от Мейнър за съотборник на Маркус Ериксон.

"За слуховете около Паскал Веерлайн в медиите: Медицинските прегледи продължават и засега това са чисти спекулации. Скоро ще можем да дадем информация", обявиха от Заубре чрез социалните мрежи.

Ако Верлайн не може да участва в тестовете, има вероятност да бъде заменен или от втория пилот Маркус Ериксон, или от талантливия Антонио Джовинаци от партньора и доставчик на двигатели за тима Ферари. Последният вариант е някой друг пилот да бъде ангажиран и да прибере хонорара на Верлайн за участие в тестовете на отбора.

КАЛЕНДАР НА ФОРМУЛА 1 ЗА 2017 ГОДИНА - ТУК