Само 23 заявки са подадени за Рали "България" три дни преди изтичането на крайния срок. Той и без това беше удължен, за да могат още 4 екипажа да се запишат за участие. Като цяло обаче бройката е обидно малка и може да постави антирекорд в най-престижното рали у нас, пише clubs1.bg.

Опознаването на отсечките започва на 15 юли, като ден преди това трябва да е приключило почистването на трасето. Според заместник-директор на Рали "България" Румен Манолов отсечките Траянова врата 1 и 2 и Бели Искър са почистени, като последният ще бъде измит в понеделник, защото през уикенда курорта е пълен с туристи.

Манолов заяви още, че днес през целия ден ще се чистят пясъците по трасето, както и ще бъдат окастряни храстите и дървената край пътя на етапа Шиндар, който се преминава два пъти и на отсечката Еледжик. В първите два дни от следващата седмица се завършва окончателно подготовката на пътищата.

Междувременно, независимо от краткото напрежение, което възниква между в началото на тази седмица между организаторите на състезанието и националната спортна власт, работата на екипа не е спирала.

На етапа Шиндар от километър 4.200 до 7.100 са покрити с асфалт 50-60 кв. метра от разбития път след зимата, а най-голямата работа пада по косенето по пътя на отсечката Любница, където според Манолов „косачките“ не са минавала от лятото на 2012 г.

Отделно в оставащите два дни от тази седмица на дванадесетият етап – Магистрала, трябва да бъде завършено изравняването на един праг, който се намира точно под моста, а след това да се изчистят пясъчните наноси край трасето.