Люис Хамилтън и Нико Розберг коментира днешния инцидент на Гран При на Испания, при който катастрофираха и отпаднаха от надпреварата още на първата обиколка. Двамата бяха привикани от стюардите на пистата "Каталуния". След дълго заседание обаче, официалното решение беше да няма виновни за неприятната ситуация.

"Не искам да обвинявам никого. Искам да се извиня на отбора, защото те работиха много, за да имаме тези две невероятни коли. Чувствам се много зле. При излизането на трети завой Нико беше в грешен режим на двигателя. Правилният е "максимална мощност", а той беше на "кола за сигурност" или нещо подобно. Режимът се избира още преди старта, но той беше сбъркал. Така в този момент беше с около 180 кс по-слаб от мен и аз реших да се възползвам от дистанцията. Настигах го, той не беше състезателната линия, а една крачка по-вдясно. Пробвах да го атакувам от вътрешната страна, защото там имаше повече място. Като пилот, който се движи с 10 км по-бързо, веднага се възползвах от възможността. Застанах до него с колелото и предното си крило, но трябваше да избегна катастрофа", заяви Хамилтън.

Нико от своя страна обясни: "Не бях разсеян (от превключването на режимите). Видях, че Люис ме настига и го затворих. Според мен от вътрешната страна нямаше достатъчно място и бях много изненадан, че той изобщо се опита да ме атакува там. Стюардите решиха, че това е състезателен инцидент и ние ще трябва да се съгласим с тях. Аз приемам решението им. Дойдох тук с единствената цел да спечеля състезанието. За това и мислех след първи завой. Водех колоната, бях изпреварил Люис, който беше стартирал от полпозишън, и бях възторжен от това. Много ми е неприятно, че нещата завършиха така".

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 - ТУК !!!