Александър Александров официално обяви кандидатурата си за поста председател на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС). Той е шеф на една от водещите компании за производство и търговия с течни горива и други материали. Изборите за нов председател на автомобилизма ще се проведат на 18 октомври. Тогава ще стане ясно кой ще бъде наследникът на дългогодишния шеф Георги Янакиев, който реализира една от мечтите си – България да бъде част от календара на Световния рали шампионат (WRC).

“Аз съм човек, тясно свързан с автомобилния спорт от години. Преминал съм през почти всички нива и етапи, които съществуват във въпросната сфера. Това ми дава възможност да познавам спецификите и проблемите й в детайли. Същевременно се уповавам и на огромния си опит в бизнеса. Именно това ми дава увереност, че бих могъл да бъда успешен кандидат, а впоследствие и председател на БФАС“, заяви Александров.

“Ще заложа на активна комуникация с всички структури, клубове, организатори, състезатели (бивши и настоящи). Така федерацията ще се превърне в достъпна организация на съмишленици, работещи за общия успех. Втори основополагащ принцип ще бъде активното управление на спорта и процесите в него. БФАС ще е активен и креативен партньор за всички участници. Федерацията ще създава и поощрява възможности за бързото израстване и популяризиране на спорта и превръщането му в печеливш и атрактивен продукт”, допълни кандидат шефа, който има за цел да вкара България в календара на IRC шампионата (Intercontinental Rally Challenge, Международния Рали шампионат).Той определи това да стане факт до 2 години./БЛИЦ