Зрителите на Гран При на Португалия в Мото 2 бяха изправени на тръни заради масова катастрофа и горящ мотор. Инцидентът се случи 15 обиколки преди края, когато осем пилоти от челото на колоната отпаднаха на втория завой са пистата в Алгарве.

Заради проливния дъжд над трасето, състезателите загубиха контрол над своите мотори, които не бяха оборудвани с гуми за мокра писта. При инцидента моторът на 16-годишния Зонта ван ден Гоорберг се запали и това накара всички зрители да изтръпнат. За щастие младият нидерлански пилот се размина без наранявания.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Наложи се моторът спешно да бъде загасен. Сериозната ситуация, довела от отпадането на осем от лидерите, накара съдиите на Гран При на Португалия да прекратят надпреварата и да позволят поставянето на гуми за мокро.

В крайна сметка общо 11 състезателя не бяха допуснати до подновяването на надпреварата, тъй като те не успяха да се приберат в бокса в рамките на 5 минути след спирането на състезанието. Това помогна на Джо Робъртс да запише победа в Гран При на Португалия. Така американецът се изкачи до четвърто място в класирането за сезона, където се изравни с Арон Канет – по 49 точки.

Лидер е Селестино Виети (Италия) с 90 т., който завърши втори в Португалия. Второ място заема японецът Аи Огура с 56. Трети е Томи Арболино (Италия) с 54. Огура, Арболино и Канет не завършиха състезанието в Алгарве.