Собственикът на бившия спонсор на Мерцедес FTX Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор заради кражба на 8 милиарда долара от клиенти на фирмата.

През септември 2021 г. Мерцедес обяви ново дългосрочно партньорство с тогавашна топ компания за търговия с криптовалути FTX, което трябваше да продължи няколко сезона. Логото на FTX присъстваше върху болидите, гащеризоните на пилотите, камионите и гаражите на тима от Бракли. По това време Тото Волф описа FTX като „добре подбран партньор в нашия непрестанен стремеж към ефективност“.

За съжаление, партньорството между Мерцедес и FTX продължи малко повече от година. По време на уикенда в Бразилия германският производител преустанови сътрудничеството си с FTX и премахна логата на компанията. Това се случи малко след като криптоборсата обяви фалит. Същевременно главният изпълнителен директор Сам Банкман-Фрид подаде оставка.

В края на 2022 г. Фрид беше разследван от властите в САЩ заради измама с огромни мащаби. Американецът беше обвинен, че е откраднал $8 млрд. от клиенти, направили инвестиции в тогавашната компания.