96 състезатели от 6 държави (България, Гърция, Румъния, Турция, Македония и Сърбия) участват на втория кръг на Европейския шампионат по СуперМото и четвъртия кръг на Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта. 

На летищен комплекс „Долна Митрополия” (Плевен) през днешния ден се проведоха свободните тренировки и квалификациите преди утрешните стартове. При SP125 от Балканския шампионат на писта в предпоследната си обиколка за време Милен Георгиев (България, Априля) направи 1:53:334 минути и утре ще застане на първата позиция на старта. С втори резултат 1:56:326 мин. е основния конкурент на Георгиев - Жулиета Ленкова (България, Априля).

Много интересно и оспорвано беше в квалификацията за място в СуперМото където в SM85 първите четирима пилоти са в рамките на 1.751 секунди. Силното каране на двамата от българските състезатели Николай Малинов (КТМ) и Димитър Петров (КТМ) ги нареди зад братята Ончу от Турция , които са големите фаворити за титлата на

Утре (неделя) от 11:00 часа е официалното откриване на Гран При България в Долна Митрополия (Плевен). След него са и всички състезания от програмата на втория кръг на Европейския шампионат по СуперМото и четвъртия кръг на Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта.