Себастиан Льоб бе лишен от победата си в Рали Австралия, след като и трите коли на Ситроен получиха по една минута наказание заради технически нередности.

Решението на стюардите връчва успеха в състезанието на Мико Хирвонен, който по този начин увеличава преднината си в генералното класиране на пет точки, а до края на сезона има два кръга.
 
Съотборникът на Льоб Дани Сордо и пилотът на младежкия тим на Ситроен Себастиан Ожие, които завършиха трети и четвърти, получиха същите наказания заради нередности около анти-ролбарите в колите им.
 
Льоб бе спечелил състезанието на трасето, като по този начин сложи край на четиримесечната си суша без победа. Триумфът го бе доближил само на точка зад Хирвонен в класирането.
 
Следващото състезание е в Каталуня, където се очаква предимство на Ситроен и Льоб имаше шанс да излезе начело в таблицата. Увеличеният аванс от пет точки обаче дава аванс на Хирвонен, който може да стане първият пилот победил Льоб в световния шампионат, откакто Петер Солберг го стори през 2003 г.
 
Наказанието остави Льоб, Сордо и Ожие съответно на второ, трето и пето място, като Яри-Мати Латвала с Форд се премества от пета на четвърта позиция./БЛИЦ
 
ПРОМЕНЕНИТЕ КРАЙНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ РАЛИ АВСТРАЛИЯ
1. Мико Хирвонен (Финландия) – Форд: 2:53:06.5 часа
2. Себастиан Льоб (Франция) – Ситроен: + 47,5 секунди
3. Дани Сордо (Испания) – Ситроен: + 1:04,6 минути
4. Яри-Мати Латвала (Финландия) – Форд: + 1:52,0 мин.
5. Себастиан Ожие (Франция) – Ситроен:  + 2:23,3 мин.
6. Матю Уилсън (Великобритания) – Форд: + 5:26,3 мин.
 
ПРОМЕНЕНОТО КЛАСИРАНЕ ЗА СЕЗОНА СЛЕД РАЛИ ФИНЛАНДИЯ
1. Мико Хирвонен (Финландия) – Форд: 78 точки
2. Себастиан Льоб (Франция) – Ситроен: 73 т.
3. Дани Сордо (Испания) – Ситроен: 50 т.
4. Яри-Мати Латвала (Финландия) – Форд: 36 т.
5. Хенинг Солберг (Норвегия) – Форд: 29 т-
6. Петер Солберг (Норвегия) – Ситроен: 25 т.