Ромен Грожан ще прекара още една нощ в болница след зверската катастрофа, която претърпя по време на неделното Гран при на Бахрейн във Формула 1.

Французинът размаза болида си още в началото на състезанието в предпазната мантинела, като той се разцепи на две и избухна в пламъци, но пилотът на "Хаас" се измъкна почти невредим от ситуацията.

Според шефа на "Хаас" Гюнтер Щайнер Грожан се чувства добре. "Докторите са много доволни от начина, по който се възстановява. Той няма никаква счупвания, единствено съвсем леки изгаряния по ръцете. Мисля, че за него ще бъде по-добре, ако остане още една нощ в болницата, за да се ускори възстановяването му", каза Щайнер.

"Това е целта засега. Ромен опитва да се възстанови и да кара в Абу Даби. Той иска да продължи да се състезава", допълни Щайнер.

Самият Грожан напуска отбора на "Хаас" след края на сезона. Заедно с него си тръгва и съотборникът му Кевин Магнусен. По-рано днес стана ясно, че едното място в тима за сезон 2021 ще бъде заето от руснака Никита Мазепин