Претърпялата преди осем дни зверска катастрофа във Формула 3 София Фльорш се завърна днес в родината си. Считаната за най-голям талант на Германия в моторните спортове 17-годишна красавица обяви това чрез социалната мрежа „Инстаграм“, изказвайки се за първи път след инцидента и 11-часовата операция на гръбначния стълб.

„Днес летя за вкъщи. Аз наистина съм щастлива да видя цялото си семейство и приятели в следващите дни. Аз съм поразена от подкрепата, която получих от вас феновете и целия свят“, написа Фльорш и благодари на всички хора, които се грижиха за нея в болницата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Младата германка се присъедини към отбора на Фриц ван Амерсфорт през юли, пропускайки първите три кръга от сезона. Припомняме, че в края на миналата седмица тя катастрофира тежко на известното състезание по улиците на Макао и заради счупване на гръбначен прешлен претърпя 11-часова хирургична интервенция. При инцидента болидът на Фльорш излетя със 250 км/час извън трасето на няколко метра височина и се удари в предпазните огради.

Въпреки ужасяващата катастрофа германката не смята да се отказва от моторните спортове. „Сега започва нова глава за мен и нямам търпение. Да се концентрираме за 2019 година“, продължи още пилотката от Формула 3.