Бившият шеф на тима от Формула 1 Уилямс – Адам Пар определи Големия керван като нещо недостъпно за феновете. Той смята, че феновете трябва да се обединят и да изказват мнение, което да бъде чуто.

"Това, което ни обедини през 2008, беше кризата, а когато положението стане трудно, хората започват да действат заедно. Искаме феновете да се включат и да изкажат мнение. Феновете правят спорта. Пилотите също и са много специални, но от кого зависи всичко? От феновете", заяви Пар.

"Ако искаме спортът да стане наистина фантастичен, трябва хората да могат да се приближат до звездите. В известна степен Бърни Екълстоун е свършил страхотна работа с това да държи хората настрана, защото отдалечаването привлича. Но от друга страна, хората плащат много, за да отидат на състезание и да гледат по телевизията, затова заслужават повече достъп. Колкото и да уважавам Бърни, нито той, нито отборите финансират Ф1, а феновете. Затова смятам, че хората трябва да се организират и да изискат повече", допълни той.

"Някои пилоти даже не раздават автографи и човек си казва: "Чакай малко? Какъв ти е проблемът?" Те карат кола 20 пъти в годината и някои получават доста пари за това. Аз съм голям фен на работата им, имат невероятни умения, но понякога се забравят", завърши Адам Пар.