Петер Солберг се надява Рали Португалия (24-27 март) да премине безпроблемно за него, а целта му е да финишира на подиума.

Предстоящата този уикенд надпревара е изключително важна за Солберг, който се състезава за частния си тим, но със заводски Ситроен DS3 WRC. В първите два кръга за сезона в световния рали шампионат (WRC) норвежецът бе сполетян от проблеми и не можа да постигне резултатите, които действително заслужаваше. В Рали Швеция, след серия от неприятности, Солберг финишира 5-и, припомня clubs1. В Мексико, след като в началните етапи се бореше за лидерството, дори не успя се качи на подиума, завършвайки 4-и.

"Винаги съм харесвал Рали Португалия. Състезанието е както бързо, така и много технично, пасва ми. Научихме доста за поведението на колата на макадам в Мексико. Също така натрупахме информация благодарение на теста ни в Португалия. Както обикновено искам да финиширам на подиума и знам, че разполагаме с нужната скорост, за да го направим. Стискам палци за нас ралито да премине без проблеми", сподели Солберг. /БЛИЦ