Екипажът с пилот Петър Бакалов и навигатор Белослав Денчев с тяхното Рено Клио Спорт се подготвят усилено за старта  на рали спринт Дряново 2018. Надпреварата ще се проведе през втората седмица на месец май. Двамата се събраха като екип през 2017 година за първи път на рали Сливен.

Петър Бакалов е дългогодишен участник с много опит в шампионата по затворен маршрут/писта и Планинския шампионат на България, където за последните две години е вицешампион в клас RC 4. Навигаторът от Твърдица Белослав Денчев също натрупа много опит през годините. Той е в състезанията от 2007 година наса. Бил е навигатор още на Стелиян Чепилевски и Добрин Борисов.

"Събрахме се съвсем на шега като екипаж през 2017-а на рали Сливен, където имахме възможност и подкрепа за участие. Доста бързо се сработихме и направихме записките. През цялото състезание карахме доста предпазливо и с резерв заради новата обстановка в рали поне за мен. Решихме единствено в единични отсечки да вдигаме темпото и да даваме конкурентни резултати, което като цяло не беше цел като първо участие заедно на рали. Като цяло резултатите се получиха и се класирахме на престижното трето място в клас RC 3 и стигнахме до финала, което приятно изненада както нас така и нашите конкуренти поради факта, че рали Сливен е едно от най-тежките състезания в шампионата. Надяваме се през 2018 година да получим подкрепа и да успеем да покрием шампионата по рали спринт и естествено отново перлата на шампионата - рали Сливен, където имаме натрупан опит", сподели Петър Бакалов. 

"С Петър се сработваме идеално. За него е все още нова дисциплината рали, и това да слуша записки, но нещата се получават много добре. Работим все по-сериозно и до старта в Дряново се надяваме всичко да е добре", сподели Белослав Денчев.