Завършилият на престижното десето място в генералното класиране за Световния шампионат по мотокрос МХ2 Петър Петров има намерение да спечели титлата през новия сезон. Българинът събра 324 точки от завършилия шампионат, а в последните два старта в САЩ се класира на 11-ото място.

„Конкуренцията в Световния шампионат винаги е жестока, но този сезон беше изключителна. Всички пилоти от първите двадесет могат да спечелят дадено състезание или най-малко да се качат на подиума. Сезонът беше дълъг. Цели 18 старта, но определено изпращаме успешна година. Имахме и тежки моменти, но в крайна сметка приключихме десети в генералното класиране, което е постижение”, заяви мениджърът му Боян Станчев.

През юли тази година Петър Петров подписа договор за две години със заводския отбор на Кавазаки. „От Монстър Енерджи Кавазаки са много доволни от Петър и продължаваме да работим с тях и догодина. Те са щастливи, че той кара за тях, а ние също, че са такива професионалисти и всичко е подредено до последния детайл. Определено този тим е доста различен от предишните ни. Нямаме никакви забележки, хората си вършат работата по най-добрия начин преди, по време и след състезание”, допълни Станчев.

Петър Петров се качи на подиума в Белгия в 14-ия кръг на шампионата, след като финишира трети от двата състезателни манша. „Определено на трасето в Ломел (Белгия) Петров се чуства комфортно, защото много пъти е карал на него. За съжаление на другите две трасета, които идеално му пасват - в Швеция и Латвия, не кара заради контузия в рамото, но травмите са част от спорта ни и нищо не можем да направим. Само тези два старта пропуснахме от сезона. Въпреки, че е много скъпо всяко състезание Печето е един от малкото, които участваха на 16 старта и в тази връзка бих споделил, че Петър може би е единственият пилот от водещите в световния шампионат, който да не е подкрепян финансово от спонсор от неговата държава. Жалко е, но такава е ситуацията. По състезателния екип няма нито една българска фирма или спонсор. Дано за догодина да можем да се похвалим с роден рекламодател. Петър Петров го гледат милиони зрители по целия свят по време на стартовете от сезона”, сподели още Боян Станчев.

В момента 20-годишният ни пилот е на почивка след тежкия сезон, а от началото на ноември започва и подготовката за догодина. „За 2016-та целите ни са влизане в Топ 5, а защо не и шампионската титла. По мотора ще има подобрения, дано да нямаме и контузии. Петър вече кара и със самочуствие, което е важно, така, че ще атакуваме върха през новия сезон”, завърши мениджърът му Боян Станчев.