Отборът на Рали Рейд.БГ замина на едно от най-престижните състезания в Европа - "Пътят на коприната". Започнало преди 4 години като част от сериите на Дакар и превърнало се във символ на най-престижното и тежко маратонско състезание в Европа, сега то започва на Червения площад в Москва на 7 юли. Трасето тази година, с дължина над 4000 километра за 7 състезателни дни, ще бъде още по-трудно в сравнение с предишните издания. То е обновено със 70%, добавени са нови неизследвани маршрути и пустинни зони. Процентът на пясък и пустиня ще бъде над 45%.

Най-добрите отбори от повече от 25 различни нации ще вземат участие в ралито. Нивото, както и в предходните години, ще бъде много високо и в двете категории - автомобили и камиони. За Петър Ценков, първият българин финиширал двукратно на рали Дакар, това ще е дебют в рали рейд състезание с автомобил.

Вторият пилот, Иван Маринов - един от доайените в българския автомобилен офф-роуд спорт и изключителен специалист в навигацията, това ще е първа среща с пустинните трасета и специалните уреди в международните състезания.

"Пътят на коприната" е много важно състезание в подготовката за Дакар 2013 и за запознаване с особеностите на машината. Чилийските състезатели Раул Даниньо и втори пилот Хавиер Бланко също ще бъдат част от Рали Рейд.БГ. Отборът ще използва автомобили на Опел, проектирани и направени при известния унгарски състезател и конструктор Балаш Шалай. Асистенцията за "Пътят на коприната", която отборът ни ще ползва, също ще е негова.