Пол ди Реста обмисля възможността да кара в Индикар, тъй като почти няма шанс да остане във Формула 1. 27-годишният пилот едва ли ще запази мястото си във Форс Индия, за което се спрягат имената на Нико Хюлкенберг и Серхио Перес. Ди Реста е десети в генералното класиране кръг преди края на първенството с 48 точки. Настоящият му съотборник Адриан Сутил е 13-ти с 29, но въпреки това шансовете на немския пилот да остане в тима от Силвърстоун са преценявани като далеч по-реалистични в сравнение с тези на шотландеца.

„Изградих си добра репутация в DTM (немския шампионат за туристически автомобили – б.а.), а има възможности и в други серии. Винаги съм бил малко притеснен за сигурността в Индикар, но мога наистина да потърся опции извън Формула 1“, коментира Ди Реста.

От Форс Индия са категорични, че няма да обявят пилотите си за 2014 г. преди декември. Все пак Ди Реста не се е отказал напълно от F1 и повтаря, че отборът му знае какво може и че според него е имал принос за развитието на екипа.

„В по-малките отбори става все по-сложно да си намериш място, така че трябва да съм доволен от свършеното досега. Вярвам, че в последните четири надпревари съм свършил точно това, което се искаше от мен. Не знам какво ще стане. Водим разговори – това мога да сторя. Нищо не е потвърдено“, допълни той.