Пилотът на Уилямс Алекс Албън няма да участва в квалификацията за утрешното Гран При на Италия, както и в самото състезание. Новината беше обявена от тима на 26-годишния тайландец.

Причината за това се дължи на факта, че Албън по спешност е откаран в болница, тъй като е получил криза с болки в апендикса и ще претърпи операция. Състезателят е потърсил помощ от медиците на ФИА на пистата в Италия, които са му препоръчали да незабавно да посети лечебно заведение.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Вместо тайландеца в Гран При на Италия ще се състезава Ник де Врийс. 27-годишният нидерландец е двукратен световен шампион по картинг, двукратен шампион на Формула Рено 2.0 Юрокъп, както и шампион на Формула 2 за 2019 г.

За Де Врийс това ще бъде дебют във Формула 1. До момента през този сезон той е участвал в три тренировъчни сесии, последната от тях беше вчера, когато седна в болида на Себастиан Фетел (Астън Мартин). Нидерландецът е резервен пилот на отборите, ползващи двигатели на „Мердецес“, а това са Мерцедес, Астън Мартин и Уилямс.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК