Екипът на Hyundai Bulgaria проведе първия специално организиран тест на състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1. За целта бе подбрано трасе за изкачване с дължина 2 км. в подножието на планинската местност в град Твърдица. Трасето е отсечка, която е част от Рали Твърдица-Елена 2014, и предстои да бъде и на тазгодишната надпревара. Тя представлява класическа отсечка, типична за рали, позволяваща да се тества изкачване, спускане и равен терен. Целта на теста е да се усети максимално добре автомобилът и най-вече да бъде управляван в безопасна среда.

Председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков присъства на събитието. Той отново подкрепи мисията на едномарковия шампионат да направи автомобилния спорт в България по-достъпен за пилотите и да им предостави възможност да се докоснат до магията на рали и затворен маршрут състезания по възможно най-професионалния начин. Козлеков и екипът на спонсора проведоха персонални разговори с всеки един от заинтересованите пилоти и се запознаха с впечатления им за автомобила.

Състезателният автомобил бе тестван от пилотите Григор Григоров, Симеон Донов, Васил Жеков, Дочо Цвятков, Линда Багерова, Георги Делчев, Христо Геров, Симеон Симеонов и Димо Кирилов.