Пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Кими Райконен ще отдадат почит на легендарния Аертон Сена и ще присъстват на възпоменанието за бразилеца на пистата "Имола". Това ще се случи на 1 май (четвъртък) от 13:30 часа българско време. На тази дата се навършват 20 години от смъртта на великия бразилски пилот. По този повод пистата „Имола” ще бъде отверена за посетители до 4 май (неделя) включително.

"Сена се превърна в образец за всички пилоти и определено беше най-добрият от своето поколение. Това, което го направи специален, беше огромното му желание за победи и броят им казва достатъчно. Той винаги се бореше до края и това му спечели уважение от всички колеги. Това го прави легенда днес. Тогава бях много малък и испанската телевизия не излъчваше Формула 1, но научих за Сена много от баща ми. Първият ми картинг беше с цветната схема на болида на Аертон", заяви Фернандо Алонсо.

„Смъртта на Сена беше изключително тъжен момент за света на Формула 1. Тогава бях малък, още ходех на училище и нямам много спомени, но този ден остана фиксиран в паметта ми. Мисля, че беше велик пилот и критерий за много пилоти след него", каза пък Кими Райконен.