Пилотът на Макларън Люис Хамилтън хареса писта “Америка”, където следващата седмица щесе проведе Гран при на САЩ. Той очаква оспорвано състезание, защото трасето е интересно. Формула 1 ще се върне в САЩ след 6-годишно отсъствие.

"Трябва да призная - бях абсолютно сигурен, че ще се върнем в Щатите. Това е фантастична страна и е място, където нашият спорт наистина заслужава да бъде. Пистата изглежда подходяща за модерната Формула 1. Карал съм само на компютъра там и в симулатора, но мисля че е писта, която ще се хареса на пилотите, защото там състезанието ще е оспорвано и на феновете бързо ще им хареса. Това е ново трасе, ново предизвикателство и нова възможност - определено искам да съм първият победител на пистата "Америка", заявява Хамилтън.

"На хартия пистата има по малко от всичко - виждат се елементи от "Силвърстоун", завой 8 от "Истанбул Парк" и напомня на "Хокенхайм". Дали тези части ще си паснат заедно тепърва ще видим, но има няколко дълги прави и тесни завои, така че поне ще има възможност за изпреварване. Мисля, че ни очаква страхотен уикенд и наистина нямам търпение да отидем в Остин и да видя града, хората и пистата", оптимистичен е съотборникхът на Хамилтън - Бътън.