Производителят на гуми Пирели отправи предупреждение към отборите, че ще се оттегли от Фомурла 1 след края на сезона, ако скоро не получи отговор на въпроса дали ще има нов договор от 2014. В последните седмици преговорите за нова сделка са в застой и Пирели заявиха, че няма да имат време да направят гуми за 2014, когато в сила влизат новите правила.

"Очевидно на 1-ви септември ние трябва да представим на отборите новите гуми и да им кажем всичко, което трябва да знаят за тях през следващия сезон, но в момента сме май месец. Можете да си представите колко е абсурдно това, защото все още нямаме договор. Може би няма да сме тук...", сподели директорът на Пирели Пол Хембри.

Пирели вече имат сделка с Бърни Екълстоун за оставането им в спорта, но ФИА все още не е обявила плановете си за това дали ще пусне договора за гумите на търг. Освен това досегашните опити на Пирели да финализират индивидуалните споразумения с отборите бяха осуетявани от няколко екипа заради несъгласие с предлаганите условия. Хембри заяви, че шефовете му в Пирели вече са поставили вътрешен краен срок, в който да получат отговор.